• ZeBa

    Par tanku runājot - pati pirms nedēļas uzzināju šādus nostāstus no ģimenes radinieka, kuram jau ap 70 un ilgu laiku nodzīvojis Cēsīs. Tanks atrodoties purvainajā daļā, meža ielokā. 2. PK laikā tanks atkāpies, neesot novērtējis purvaino vietu un, lai ātrāk tiktu prom, devies tieši purvā, kur arī palicis. Jādodas meklēt.

    23.07.2010 - 21:18

  • !.[Es*].!

    Nu par tanku tgd skaidrs.! :) A kads nevaretu atbildet uz manu pirmojautajumu.? (Vai man kads var atbildet, uz jautajumu. Kada kara darbiba ir notikusi Niniera ezera klatbutne vai uz ta.? Jo pats personigi esmu atradis dazadas intresantas lietas piemeram: (lodes, lozu kapsulas, Un citas lietas, pat iero4u detalas). Ja kads zin so informaciju. Busu priecigs to dzirdet.! :))

    24.07.2010 - 11:24

  • Makšķernieks

    Mēģināšu atbildēt. Esmu dzirdējis,ka pie Niniera esot bijusi kautkāda militārā bāze,vēl kautkur bija vācu munīcijas noliktava. Domāju,tāpēc arī tās lietas tur ir

    16.08.2010 - 11:47

  • makšķernieks

    Vai šajā ezerā drīkst makšķerēt bez licenzes?

    22.03.2011 - 17:41

  • Vita

    Licencētās makšķerēšanas nav. Bet ezera statuss - privāts. No pašvaldības īpašumā esošā krasta (A, DA, R) un tam piegulošajā ūdens daļā nevajadzētu būt problēmām makšķerēt.

    25.03.2011 - 10:06

  • Cesinieks

    Nu par to municiju runajot, svlaik Latvjas laikā Tur bija Latvijas armjas municijas noliktava , kurā lielakoties glabājās zenitartelerijas municija ,tie vaļņ ezera krastā..tur bija kadreiz šautuve , un vispār visa niniera akartne bija kā macibu poligons , kara darbiba niniera apkartnē nekad nav bijusi ! visu ko Tur var atrast ir no bijušās noliktavas kuru uzlaida gaisā ienakošā vācu armija , blikšķis r bijis pamatīgs!!! Pat raiskumā drebejuši stikli logu rūtīs .Tā ar tas '' mantojums'' ticis izkaisīts pa apkartni .Bistamakie no prieksmetiem ko Tur var atrast ir teoretiski-visi nespragušie ladiņi , bet padomju laikos tur rakņajoties dzeki ir aplejušies ar fosforu , ir arī kāds aizgajis pa gaisu meginot atmūķēt šo to , bet pie paša ezera nekā bistama! , pa ceļu kas ved uz trošu gaujas tiltu ...tur gan ir vietiņas kur labāk ar lāpstu nešiverēt pa mežu! Tur Tika iznicinata municija kura nāca no kalejalas puses kur krievi nobumboja pamatigi vācu karaspeka daļas kas nāca no igaunijs puses ceļā uz kurzemi , kalejalas apkartnes meži pilni bijuši sašautas kara tehnikas- tanki un taa taalāk....tad nu ar no kalejalas puses nakusī municija tika likvideta abpuss ceļam kas ved no niniera uz trošu tiltu, vienvardsakot- tur bija tāds kā municijas iznicinašanas placdarms nu un tur jau tie kalibri sūnās mētājas krietni renaki , minmetej mīnas( ļoti bistamas-tām nopuvušie detanatori var izsaukt reakciju no pieskariena, artelerijas ladiņi , to šķembas, detanatori, kā ar parastās patronas...vācu, latvijas armijas , ir pat manitas aviacijas bumbu šķembas .Nu karoče peldeties ninierī var droši , tik skatās zem kājām , tur daudz sarusejušu naglu pludmales smiltiņās =D tās vel no atputas kompleksa laikiem , kadreiz, ninieris vācu laikos bija pārvērst par atputas kompleksu zaldātiem un smukām meičām =D volejbola laukumi, namiņi, garas laipas bija....kapitāli bijis:) , ienaca krievi un visu uzspridzināja =D

    05.05.2011 - 04:33

  • Cesinieks

    Jā un runājot par tiem tankiem ,nekādu tanku nav un nekad nav bijis! ir citas vietas kur reālāk uzrakt tādu dzelzi kā tanks . dzelmē pie trošu tilta ( koordinates nedošu ) guļ veseli divi vācu tanki ( personigi mans vecaistevs redzejis uzreiz paris dienas pec notikumiem kalejalas gravā) tanki gaujā guļ ar kapurķedem augšpedus, protams tagad jau sen zem gaujas smiltiņām :) Tanīs dienās turpat pāri gaujai apmeram sanāk iepretim trošu tiltam stavejis sašauts T-34 un tur pat blakus svaigi norakta tanka apkalpe , paris vacu lielgabali sašauti mētājās gaujas tanī pusē... pāris beigtu zirgu.... bet pec vecteva teiktā beigti karaviri gan Tur netika maniti, izņemot tā tanka apkalpe.Tur vel gaujas tanii pusē ja pastaigā ar metala detektoru , var atrast vel pa kadai vācu patronai, kā lieciba to dienu notikumiem ..Ja maucam tālāk pāri gaujas tiltam , tad augšā līkumā nogriežoties uz Valmieras pusi , Tur ar šadas tadas liecibas par tām dienām var atrast , paris gadus atpakaļ uzgāju 2 metrus garu kapurķedes gabalu , kartigi nošķembotu no vienas vietas .... tas gan nebij vācu.. bet gan krievu vecā traktora kuru izmantoja kā artelerijas lielgabalu tjagaču , nu tad ar dabujis paatigi pa sāniem :) . Nu kaut kā tā... ja kaut kas interesē, un ja zināšu ... varešu pastastīt vel :)

    05.05.2011 - 04:54

  • Cesinieks

    Ei , tās būdas pie niniera ezera ir kaut kāda likumdošanas kļūda Tur nedrikst nekas tamlidzigs būt , Te neiet runa pa plastmasas pudelēm Ezerā ar publisku statusu tagad saslietas sētas un vel kaut kadas '' herņas'' Mi;lie cilveki , ar kuru galu jus domajiet tad man japrasa ?, tas ka Tev ir nauda , nenozime ka tu driksti visu! , Tu esi tik pat mazs un melns kā visi pārejie!!! N u nedrikst šitadas cucibas pieļaut ezeros kuri ar gadiem bjuši bubliski !

    05.05.2011 - 15:43

  • makšķernieks

    Cēsiniek,es kaut kādā daiveru mājaslapā nejauši uzgāju ierakstu,kur kāds daiveris bija rakstījis,ka pirms cik tur gadiem Ninierī esot atrasts tanks,esot mēģinājuši to izvilkt,bet tas nebija iespējams. Ko saki par šo?

    12.07.2011 - 17:17

  • Cēsinieks

    Teoretiski var būt tā, bet praktiski tas nav iespejams .Krievu motoriētās daļas fričus sita pārgaujā .Teoretiski kāds tanks varetu būt paaripojis pāri gaujai šamējā pusē . Bet praktiski kā sak- nieciga varbutiba.Līdz Jāņramim T-34 gan aizripoja Bet Tur pat tika sasiti .Nē, domāju ka Ninierī nekā nav.Kā jau teicos- niniera apkārtnē pat kaujas darbibas nav nekadas bijušas.Friču aisardzibas līnija Tika norakta gar gaujas krastu Ergļu klintis-jaņmuiža , bet pa velti ... krievi aizgāja pargaujā Vaidava- Lenči-Kudums-Auciems- Ligatnes parceltuve .

    23.01.2012 - 04:19

  • Bruno

    Cēsiniek, par to smago armijas tehniku. Varbūt ir iespēja kopā pameklēt, mans draugs komplektē tanku, šis tas trūkst. Manas draudzenes epasts laurafoto1 @inbox.lv

    08.01.2013 - 17:13

  • Cēsinieks

    Ja vel no tā laika tehnikas kādu detaļu var atrast , tad kaut ko no tankiem atrast šamejā galā praktiski ir neiespejami .Jasāk jau ar to ka te nekadas liela meroga cīņas nav notikušas. No kaut kādiem vācu tjagačiem vel var šo to atrast , bet no tankiem bleķi , vari aizmirst :)

    12.02.2013 - 10:53

  • maijaīīīī

    man patīk vasarā tur nopeldēties bet tagad es uzzināju ka Ninierī ietek Dukura ciema ņotekūdeņi.

    01.05.2013 - 10:17

  • Latviete.

    Vai Kreutālē (vĀCIJĀ) Ir kāds ezers?

    08.06.2014 - 11:05

  • Aigars

    Smuki , pēdējās pieejamās peldvietas ir pardotas , gaidām apkārt sētas , ezers šķiet nebūs pieejams Cesiniekiem, vai arī maksasiet teiksim 10 euro ja velesieties nopeldeties :)).Meklejam jaunas , bezmaksas peldešanās iespejas:)

    08.06.2014 - 17:39

Displaying 31-45 from 51

Add your comments:


  • Our sponsors:
  • www.e-formas.lv
  • Sorosa Fonds Latvija
  • LVAF
  • More on lakes:
  • ILEC
  • Poseidon.by
  • UKLakes
  • VISS Sverige
  • Lake Net
  • Zive
  • Baikal
  • labaslaivas