• Valdis V.

    Izlasot "Ezers" komentārus, tiešām pārliecinājos, ka sen zināmais teiciens "Latvieša labākā barība ir otrs Latvietis" ir neparvelti izdomāts un joprojām aktuāls. Par "Dievu" sevi neuzskatu un sprediķus lasīt netaisos. Kļūstot par šī zemes gabala īpašnieku, esmu gatavs diskusijām, bet ne publiskiem, anonīmiem ("Ezers") apvainojumiem un draudiem ar iznīcināšanu. Katram cilvēkam tiesiskā valstīt ir tiesības aizsargāt savu īpašumu, cieņu un godu. Lūgums "Ezers", ja "dūša nav papēžos", pie kārtējiem publiskiem apvainojumiem parakstīties ar īsto vārdu un uzvārdu. Un arī pie sevis padomāt, ko būtu rakstījis, ja dzīvē būtu paveicies un liktenis būtu iegriezies tā, ka "Ezers" kļūtu par iežogotās teritorijas īpašnieku (jo šis īpašums tika tirgots publiskā telpā, internetā). Neapskaužu esošo īpašnieku, vai pārpircēju ezera otrajā krastā, kad tiks iežogota tā teritorija. Ja kāds nezin, tad tas ir arī privātīpašums, kur pašreiz ir izveidojušās jaunas atpūtnieku un tusiņu vietas.

    25.06.2008 - 19:20

  • Valdis V. Andim Zommeram

    Pirmkārt vēlos Jums pateikties par izteikto komentāru uz "Ezers" rakstīto. Otkārt atbildot uz Jūsu komentāru par zīmēm, vēlos paskaidrot sekojošo: 1)tas, ka šobrīt iežogotā teritorija kā privātīpašums ir pastāvējis jau ilgus gadus, liecina četras kupicas (divas pie ceļa, divas pie ezera) Par to var pārliecināties šajā pašā lapā apskatot Vitas Līcītes fotogrāfiju no 30-08-2000 (diemžēl nofotografēta tikai viena), 2)Runājot par zaļo metāla plāksnīti ar uzrakstu "Privātā teritorija" (šobrīt piestiprināta pie žoga no stāvlaukuma puses), veco atrašanās vietu dokumentāli ar foto pierādīt nevaru, bet kur tā bija paskaidrot varu. Ja Jūs bieži esat gājis pa augstāk (Jūsu komentārā)aprakstīto celiņu, tad noteikti būsiet pamanījis metāla paceļamo bomi ar slēdzeni un atsvaru. Atsvara pusē (A puse)bija ierakts metāla stabs ar šo plāksnīti. Diemžēl pret Jūsu celiņu tā bija pagriezta ar sānu, jo galvenokārt tā bija vērsta pret braucējiem. 3) Maldināt sabiedrību nevēlos un ceru, ka uzradīsies kāds no sabiedrības, kas bija pamanījis šo plāksnīti un izlasot aprakstu apliecinās manis teikto.

    25.06.2008 - 20:06

  • Andis Zommers

    Nekādi likumi laikam pie Niniera ezera nav pārkāpti . Mūsu valstī ir pieņemti tādi likumi , kas atļauj bagātniekiem celt savas būdiņas pie ezeriem u. c. vietām , kam patiesībā būtu jāpieder visem ( sabiedrībai ). Mūsu valsts vara visus šos gadus ir tieši rūpējusies par bagātnieku interesēm , bet nabagie lai cīnās paši .

    27.06.2008 - 11:45

  • Andis Zommers paldies V. Valainim

    Liels paldies , ka atbildējāt ! Vienu kupicu es redzēju , metāla paceļamo bomi ar slēdzeni arī redzēju , bet uzrakstu gan neredzēju ( vai ja tā tiešām bija pagriezta uz sāniem - tad neievēroju ). Bet man tomēr ne prātā neienāca , ka tāda vieta var būt privātīpašumā . Par bomi es domāju , ka to ir uztaisījusi pašvaldība , lai pa turieni nevarētu iebraukt automašīnas . 27. jūnijs 2008

    27.06.2008 - 11:58

  • no intervijas ar VARI VĒTRU

    ( No žurnāla ,, Patiesā dzīve " 2008. Nr. 12 , 13. jūnijs ) . Varis Vētra saka : ,, UN VĒL KO ESMU NOVĒROJIS - VISI GRIB BŪT BRĪVI UN AR BRĪVĪBU SAPROT AUTONOMIJU . TAD NU CILVĒKI SAPELNA NAUDU , NOROBEŽO LIELU ZEMES PLEĶI , UZCEĻ AUGSTU MŪRI UN DZĪVO AUTONOMI NO PĀRĒJIEM . TĀ VIŅI DZĪVO , DZĪVO , LĪDZ SAPROT , KA TĀ NAV BRĪVĪBA . UN ĪSTI LAIMĪGI NEJŪTAS .

    02.07.2008 - 14:14

  • Andis Zommers VALDIM VALAINIM

    Jūs man atkal zvanījāt . Šajā sakarā uzdodu Jums jautājumu : Jums ar atmiņu ir viss kārtībā ? Es pirmajā reizē , kad Jūs man zvanījāt , teicu , ka es Jums savu telefona numuru neesmu devis , un tādēļ teicu man vairs nezvanīt !!! Nez kādēļ visi bagātie kā senlatvieši sākuši celt savas būdiņas gar ezeru , upju , jūras u. c. ūdeņu krastiem . Valaiņa kungs , Jums ir trūcīgi ar pārtiku ( kā senlatviešiem ), ķersiet zivis un lasīsiet sēnes gar ezera krastu ? Nu jā ,ja jau pat bagātais Kargins sev uzslējis būdiņu pie jūras un laikam dosies zvejā . Valaiņa kungs , Jūs un citi līdzīgie īsteno genocīdu pret apkārtējiem cilvēkiem , sagrābjot skaistākos zemes gabalus , kur cilvēki atpūtās . Jā , valsts šobrīd to atļauj , bet varbūt pienāks laiks , kad tās būdiņas vajadzēs jaukt nost . Jebkurš ezers vai cita ūdenstilpne ir pelnījusi to , ka tās krastos ir BRĪVA , SKAISTA DZABA , NEVIS BAGĀTNIEKU PRIVĀTBŪDAS . Valaiņa kungs , Jūs varējāt nopirkt sev zemi jebkurā vietā , izrakt sev dīķi un laimīgi dzīvot tanī vietā . Tā būtu bijusi saprātīga rīcība . Kad kā visi cilvēki nonāksiet debesīs , un debesu vārtu durvju sargs vaicās : Valaiņa kungs , kādēļ atņēmāt cilvēkiem atpūtas vietu ? Ko Jūs atbildēsiet ? Vai to , ko teicāt man - es cītīgi kalpoju saviem darba devējiem ( jeb savam ego ). Un durvju sargs teiks , bet vai ar to pietiek , lai nokļūtu paradīzē ? Ko Jūs atbildēsiet ? Un beigās - dzīvojiet laimīgs , ja Jūs nemoka sirdsapziņa . Tikai neceriet , ka cilvēki viņpus sētas raudzīsies un izturēsies pret Jums kā pret pasaules glābēju , kurš lūk izglābis Niniera krastus no sacūkošanas . Ninieris vairs neelpo brīvi kā no dabas tam dots , jo ap to ir žogs , un bagātnieka būdele smagi gulst uz viņa krastiem !!!!!!!!!!!!!

    13.08.2008 - 18:49

  • A.god. A. Zommera k-gs

    Ar atmiņu man viss ir kārtībā Zvanīju Jums lai sniegtu atbildi uz Jūsu vēstulē uzdoto delikāto jautājumu. Citēju „Un tāds delikāts jautājums – kā tauvas joslas nekopšana saskan ar Jūsu vārdiem, cik Jūs ļoti rūpējaties par apkārtni Jūsu iežogotajā teritorijā? Varbūt tomēr sakopsiet arī tauvas joslu, lai cilvēki var brīvi pārvietoties. Tas ir vajadzīgs arī tāpēc, lai cilvēki redzētu, ka teritorija ir sakopta.” Pirms šādu delikātu jautājumu uzdošanas, lūdzu Jūs, kā Inteliģences pārstāvi (dzejoļu krājuma līdzautoru) personīgi pārliecināties par man piederošās teritorijas un tai pieguļošās tauvas joslas sakoptību. Arī vēstulē rakstītais, citēju „....., visapkārt saliktas zīmes – privātā teritorija, iet aizliegts” ir nepatiess apgalvojums. Lūdzu, lasiet uzmanīgāk!!!!! Par turpmāko zvanīšanu varat neuztraukties. Jūsu tālruņa numuru no manu kontaktu saraksta izdzēsts. Un nobeigumā vēlos papildināt Jūsu rakstīto „Ninieris vairs neelpo brīvi kā no dabas tam dots , jo ap to ir žogs , un bagātnieka būdele smagi gulst uz viņa krastiem !!!!!!!!!!!!!” ... un ne tikai, „Zeme un ūdens krasta josla vaid no stiklu lauskā. Ezers un zivis smok no simtiem plastmasu pudeļu u.c. atkritumu kaudzēm, kas klāj ūdenstilpnes gultni.” Varbūt varam vienoties kopējā talkā???? Sakopt Niniera apkārtni, krastus, mežus, ezera gultni. Zemūdens atkritumu pacelšanu virspusē organizēju es, savākšanu no ūdens uz krastu Jūs. Ar patiesu cieņu V.Valainis

    21.08.2008 - 22:43

  • Inga A.Zommeram

    "Jūs un citi līdzīgie īsteno genocīdu pret apkārtējiem cilvēkiem , sagrābjot skaistākos zemes gabalus , kur cilvēki atpūtās" [citāts no A.Zommera komentāra]. Manuprāt Jūs kaut ko jaucat - neviens neko nav sagrābis. Sludinājums par šīs zemes pārdošanu intrnetā bija ilgāku laiku un jebkurš varēja iegādāties šo zemes gabalu, ja bija tāda vēlēšanās. Tas nav nekāds genocīds, domāju, ka Jums vajadzēja ieskatīties svešvārdu vārdnīcā un noskaidrot ko šis vārds nozīmē. Lai atvieglotu izziņas procesu šeit būs definīcija: GENOCĪDS - pilnīga vai daļēja atsevišķu iedzīvotāju grupu vai pat veselu tautu iznīcināšana rasiska, etniska vai reliģiska naida vai arī politisku iemeslu dēļ. Bez tam man liekas, ka līdz šim nekas nav mainījies - mūsu valstī privātīpašumu aizsargā likums.

    26.08.2008 - 11:12

  • Andis Zommers Ingai

    Jūs esiet V. Valaiņa rAdiniece , sieva , mīļākā utt. ? Ka rakstiet tādu aizstāvības rakstu . Nevajag jau visu uztvert būtiski un formāli . Ir arī tēlaini salīdzinājumi , kuriem nevajag nekādu definīciju . Un nevajag privātīpašumu iecelt svēto krēslā . Reāli , V. Valainis pirkdams šo īpašumu , zināja , ka atņems cilvēkiem atpūtas vietu . Un varēja pirkt zemi citā vietā . Vajag domāt reāli , nevis tikai juridiski pareizi . Mūsu likumi ir sataisīti priekš bagātniekiem - kā lielākajā daļā pasaules , bet varbūt pienāks laiks , kad pasaule attapsies un padomās arī par nabagiem - par tiem , kas mirst badā utt. Mūžīgi jau nebūs tā , ka bagātie valdīs pār pasauli . Man nav nekas pret privātīpašumu , bet neatņemiet ar šo privātīpašniecisko iekāri visas labākās vietas pie ezeriem , jūras , upēm , pilskalniem utt. !!!!!!!! Tiem pēc manas pārliecības - jāpieder visai sabiedrībai !!!! Un šīs vietas nedrīkstēja prihvatizēt !!! Un šos bagātnieku aizstāvošos likumus vajag mainīt !!! Lai arī nabagiem , kas pieder !!! UN PIEDER VISAI SABIEDRĪBAI , NEVIS ATSEVIŠĶIEM BAGĀTIEM INDIVĪDIEM !!!!!!!!!!!!!!!! 26. augusts 2008 . gads

    26.08.2008 - 14:11

  • Amis

    Vai tad tiešām, Jums, pietrūkst vietas kur atpūsties,viss ezera krasts un otrs ezera krasts ir brīvs,pūšaties cik uziet visiem vietas pietiks.Cik es atceros,šī zeme bij pārdošanā 4gadus,'tad jau vajadzēja Jums to iegādāties,ej uz banku un pērc tik nost....kādas prolēmas.Un vēl,pa šo teritoriju ar basām kājam nevarēja pastaigāt,šeit bija parasti sasisti stikli,tukšas pudeles,atkritumi visāda veida,mašīnu gonkošana,es uzskatu,ka tagad būs skaistāks un tīrāks,,,,,ja kādam nepatīk,lai neiet uz to pusi,,,,,,

    02.09.2008 - 23:30

  • makskernieks

    Sveiki! esmu dzirdeejis,ka kautkur ninierii ar zaaleem apaudzis guljot tanks? taa ir patiesiiba? varbuut kaads vareetu pastaastiit kautko vairaak?

    25.12.2009 - 19:17

  • aija

    tādi nostāsti ir dzirdēti,bet kas to,lai zin!!! es,ninierī esmu atradusi 15metru dziļumu!!!

    12.01.2010 - 15:23

  • francis

    Sveika Aija, kurā Niniera vietā ir sasniedzams 15m dziļums, es esmu atradis dziļāko vietu tikai 6,5m,ja tanks tur būtu tad "stobram" būtu jābūt ārā no ūdens, gar krastiem zem ūdens līdz 2,5m ir tikai veci koki. Redzamība ~1m.

    19.06.2010 - 15:55

  • !.[Es*].!

    Vai man kads var atbildet, uz jautajumu. Kada kara darbiba ir notikusi Niniera ezera klatbutne vai uz ta.? Jo pats personigi esmu atradis dazadas intresantas lietas piemeram: (lodes, lozu kapsulas, Un citas lietas, pat iero4u detalas). Ja kads zin so informaciju. Busu priecigs to dzirdet.! :)

    22.07.2010 - 23:09

  • !.[Es*].!

    Par tanku runajot, esmu ari dzirdejis par to.!! Bet vai tas ir tur??? Aija tik tiesam kur ir 15 m dzilums.? :)))

    22.07.2010 - 23:13

Displaying 16-30 from 51

Add your comments:


  • Our sponsors:
  • www.e-formas.lv
  • Sorosa Fonds Latvija
  • LVAF
  • More on lakes:
  • ILEC
  • Poseidon.by
  • UKLakes
  • VISS Sverige
  • Lake Net
  • Zive
  • Baikal
  • labaslaivas