• laumele

    Likumi, likumi, likumi, kādēļ tādi tiek radīti? - lai sodītu? - lai būtu iemesls pastrīdēties vai "nolikt pie vietas"? Gribētos ticēt, ka likumi ir lai PALĪDZĒTU regulēt un PALĪDZĒTU cilvēkiem sadarboties savā starpā un sadarboties ar apkārtējo vidi. Manuprāt aizliegums nav risinājums, tā ir kārtējā sabiedrības sarīdīšana ar likumu un tā kalpiem. Kam tas nāk par labu? Valstij?! - ievācot soda naudu? Vai nepietiek piemēru kad iekasētās sodanaudas tiek "novirzītas citiem mērķiem"? Atkārtošos, teiktdama, ka pareizāks risinājums būtu uz noteiktu laiku slēgt "sāpīgākos" objektus LABI un LABVĒLĪGI informējot sabiedrību par mērķiem un plāniem kā un kādēļ tiek veikti šie aizsardzības pasākumi konkrētajam objektam. Pastāstot kādas problēmas tiek risinātas un - svarīgi - kad tiks atļauta pieeja objektam, noteikti neradīs cilvēkos vēlēšanos "lauzties remontējamā istabā ar vēlmi tur padzīvot". Ja būs zināms (no informācijas saziņas līdzekļos, informācijas dēļiem pie objekta visriņķī tam), ka objekts slēgts "uz remontu" man liekas, ka tas tiks drīzāk respektēts, nekā aizliegums uz mūžīgiem laikiem - bez cerības vēl kādreiz priecēt aci ar skaistu dabasskatu klātienē ne tikai uz bildītes. Likumus, diemžēl, labi nepārzinu (kas protams neatbrīvo no atbildības), tomēr apzinos ja pirms katras iziešanas ķeršos lasīt visus atbilstošos likumus man nepietiks laika pat aiziet gulēt nerunājot par to ka kaut kur aizbraukt atpūsties vai pastaigāties. Vienkārši lietām jāpieiet ar prātu un cilvēcību, ir jāmeklē kompromisi. Aizliegumi liek domāt, kāpēc vispār cilvēks izlīda akmenslaikmetā no alas, sēdēsim katrs uz sava akmeņa, zem kupola - lai nenomīdītu visu dzīvo sev apkārt un BŪSIM kādu laiku nevis dzīvosim. Mans moto - LAI DZĪVO SADARBĪBA, CILVĒCĪBA UN VESELAIS SAPRĀTS!

    10.11.2003 - 11:44

  • Jānis

    Ja visiem cilvēkiem būtu cilvēcība un veselais saprāts, normatīvie akti un to izpildes iestādes nebūtu vajadzīgi. Likumu un represīvo iestāžu sūtība: tos sabiedrības locekļus, kam veselais saprāts nepiemīt pietiekamā mērā, PIESPIEST ievērot sabiedrības intereses. Šai gadījumā piespiest neizbraukāt silu un nepiesārņot ezeru. Saprātīgajiem likumi problēmas neradīs. Kas notiek, ja rīkojas nesaprātīgie - aizbrauciet uz Subati. Padsmitiem brīnišķīgu (kādreiz) ezeru, puslīdz tīrs tikai viens, pārējie zaļi ziedoši. Izpostīta daba, nabadzīgs novads. Nav vairs ne ūdeņu, ne arī rubļu un amatu, kuru vārdā visu piesārņoja.

    10.11.2003 - 18:27

  • alksnis

    ummis ir (varbūt bija) tīrākais ezers rīgas pievārtē. gadus 20 atpakaļ pie umma varēja redzēt šad tad cikvēkus aptpūšoties, bet tagad tur nav kur likteis, īpaši vasaras laikā. tagad tur ir netīrs, aceros peldējām, ņurkojām un redzējām, kas ir zem mums, bet tafad pamēģini tā izdarīt, neko neredzēsi.

    04.01.2004 - 20:15

  • erty

    ka ar zivim?

    29.06.2005 - 00:43

  • Vita

    Makšķerēšanai nederīgs ezers! Zivju maz, piebraukt pie ezera aizliegts. Zivis piebarot nedrīkst, jo kaitē ezeram.

    29.06.2005 - 11:22

  • cilvēks - parastais

    ha nav jau brīnums kāpēc tik daudz komentāru pie šāda maza un nepopulāra ezera, jo vienīgais tīrais ezers rīdziniekiem kur peldēties

    05.07.2005 - 21:03

  • J

    Kādreiz tīrs bija gan Dzirnezers, gan Ķīšezers. Ummis palicis vienīgais ezers, kuru rīdzinieki vēl nav paspējuši piesārņot (armija...). Bet nupat cenšas dikti, ilgi vairs nebūs jāgaida. Paņemsim šovasar mikrobioloģiju, domāju Coli cipars būs pamatīgs. Pavedienaļģes papilnam, ūdens ziedēšana... Vai nu jātaisa rezervāta režīmu, vai ezers būs pagalam.

    05.07.2005 - 22:05

  • GF

    Jā, pirms gadiem šai ezerā bija arī vēži, kas liecināja, ka ūdens ir pietiekami tīrs. Tagad jau gan laikam visi ir nobeigušies.

    24.01.2006 - 14:26

  • Austris

    Pie šī ezera iemācījās peldēt mani abi bērni, arī paši tur atpūšamies nu jau 10 gadus, un aura, ja tā var teikt tur ir patīkama. Kaut kas nemitīgi pievelk mūs būt tur. Tā ezera smarža, tas gaiss,...Tā nu ir, ka braucām tur ar mašīnu, pēc zīmju uzlikšanas sākām staigāt caur mežu. No Rīgas līdz ezeram 35 km - nav maz vai ne? un cauri Juglas korķiem izbraukt, arī nemaz tik saldi nav, taču kā braucām , tā brauksim. Un interesantākais ir tas ka tādu kā mēs ir ļoti dauz. Tad kāpēc, tam kam vara pār to vietu, nevar pieņemt lēmumus un ekonomiski izdevīgus risinājumus, lai izmantodami cilvēku vēlmi būt pie šī ezera, spētu vērst visu par labu! Palasot šos komentārus liekas ka cilvēks ir mēslotāj mašīna. Tā jau arī principā ir viena no cilvēka īpašībām, bet ir arī citas, labās. SAIMNIEKU VAJAG EZERAM!!!!!

    17.06.2006 - 02:13

  • Jānis

    Austri, maksimāli izdevīgākais lēmums jau ir pieņemts. Ezerā atrasties aizliegts, lai cilvēki varētu būt pie šī ezera. Vai nu reāls lieguma režīms, vai ezera unikālā ekosistēma ies bojā, pārvēršoties par parastu eitrofu ezeru, kādu Pierīgā ir daudz. Alternatīva - iežogot ezeru, kā Rīgas pašvaldība jau ir iežogojusi lielas mežu platības pie Pleskavas šosejas.

    17.06.2006 - 09:44

  • Mārtiņš

    Nekāda Carnikavas pašvaldība tur neko nedarīja!Zīmes un naglotos gulšņus salika valsts policijas vietējie iecirkņa inspektori sadarbībā ar ZS vīriem!Arī pašvaldības tehnika jāizlūdzas...

    23.07.2006 - 13:17

  • laumele

    Sveikiņi Ummja mīļotāji, sen neesu tērzējusi "ezera krastā", bet skatos ka ir vairāki jauki cilvēki kuriem šis ezers ir pie sirds tā pamatīgi pieaudzis, tas priecē! Nu jau laikam trīs gadi kā neesmu ne fiziski ne virtuāli pabijusi pie ezera, bet spriežot pēc komentiem situācija īpaši nemainās - cerams arī uz slikto pusi nē. Pa šo laiku peldēt vēlēšanās nav pārgājusi tikai dzīves vieta pamainījās līdz ar to arī apmeklējamās vietas - peldvietas - nācās noprovēt nedaudz citur. Šajā sakarā "pār mani nāca apskaidrība", ir taču pierīgā tādi "objekti" kā, saucamie, karjeri - vietas kur savulaik` tika ņemta grants, vai citi zemes labumi. Vienu tādu esam ar ģimeni "atklājuši" pa ceļam Rīga - Ogre (caur` Ulbroku) pirms pašas Ogres mežā. Fantastiska vieta, ja tikai atkal nebūtu pie... . Tad nu tas jau laikam diez`vai bija - ir - būs dabas liegums. Mans ieteikums = nedaudz piekārtot, aprīkot ar WC, atkritumu tvertnēm, sakārtot (cik nu tas nepieciešams) piebraucamos ceļus un izveidot šīm vietām MILZĪGU REKLĀMU visur, tā teikt novirzīt "atpūtnieku melnos tūkstošus" vajadzīgajā virzienā (prom, piemēram, no Ummja un citiem "bēdu brāļiem"). Pie tā karjera jau nedaudz civilizācija ir piestrādājusi, nelieli atkritumu grozi jau stāv, vienīgi izmērs varēja būt "maķenīt" lielāks. Tur ir pat domāts par atrakcijām, ir ierīkotas dažas laipiņas no kurām var iezvelties ūdenī piemēram uz vēdera, kā arī (nezinu kā īsti tos sauc) īpaša laipiņa kur mācās ar riteni un skrituļdēli mest salto. Vieta tirešām laba tikai vajag nedaudz aprīkojumu un daudz, daudz reklāmas.

    01.08.2006 - 19:48

  • Ilze

    "Carnikavas Vēstnesī" lasīju,ka ezerā nevar peldēties no 15.06. līdz 15.08. Kāpēc? Ar ko tas saistīts?

    22.04.2007 - 09:59

  • Jānis

    Būs vai nu pārskatīšanās, vai drukas kļūda. Ummī ir aizliegts atrasties (tai skaitā peldēties) no 01.06. līdz 15.08. Saistīts ar ezera ekosistēmas bojājumiem pārmērīgas rekreatīvās slodzes dēļ. Vienkāršoti izsakoties - ezeru pārāk daudzi apmeklētāji izmanto par tualeti, un rezultātā samazinās ūdens caurredzamība un iznīkst aizsargājamie augi.

    23.04.2007 - 10:00

  • vilnis

    Man bija tas gods Ummī peldēties vēl padomju gados, kad tur pat saulānā dienā nebija cilvēku. Tur bija nereāli dzidrs un caurspīdīgs ūdens(tāpēc to noteikti padomju armija izmantoja niršanas mācībām), kāds nav redzēts nekur citur Latvijā - pat ezera vidū bija redams smilšainais dibens. Ne velti Ummis tika uzskatīts par tīrāko ezeru Baltijā. Šobrīd tās ir kļuvis par publisko ateju un ir viennozīmīgi skaidrs, ja pieeja un ''atpūta'' pie tā netiks aizliegta vispār, tad drīz tas kļūs par netīrāko ezeru Baltijā!

    08.09.2007 - 21:56

Displaying 16-30 from 48

Add your comments:


  • Our sponsors:
  • www.e-formas.lv
  • Sorosa Fonds Latvija
  • LVAF
  • More on lakes:
  • ILEC
  • Poseidon.by
  • UKLakes
  • VISS Sverige
  • Lake Net
  • Zive
  • Baikal
  • labaslaivas